Felmérés: csökkent januárban az AUR támogatottsága decemberhez képest

Nem változott jelentősen a pártok támogatottsága a legutóbbi – decemberi – közvélemény-kutatás óta. Kivétel a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amelynek népszerűsége 3 százalékponttal csökkent – derül ki a CURS januári felméréséből.

A hétfőn közétett adatok szerint továbbra is Szociáldemokrata Pártnak (PSD) a legnagyobb (34 százalékos) a támogatottsága. A PSD-t decemberben 35 százalékon mérte a CURS, a parlamenti választásokon pedig a szavazatok 29 százalékát szerezte meg.Forrás: CURS

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatottsága 26 százalékos, ugyanakkora, mint decemberi felmérésben és a parlamenti választásokon. Az USR-PLUS-ra most a választok 16 százaléka szavazna, ez ugyanakkora arány, mint a parlamenti választásokon. Decemberben 14 százalékon mérte a pártszövetséget a CURS.

Az AUR támogatottsága most 12 százalékos, míg a decemberi felmérésben 15 százalékos állt a párt. A szélsőséges alakulat a parlamenti választásokon a szavazatok 9 százalékát szerezte meg. Az RMDSZ támogatottsága 5 százalékos, nagyobb, mint a decemberi felmérésben, és kisebb, mint a választásokon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A CURS telefonos felmérése január 11-15. között készült, 1100 fős mintán, 3 százalékos hibaküszöbbel.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?