Feljelentették az egészségügyi minisztert – hivatali visszaélés, sikkasztás, csalás miatt

Feljelentette a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) és az Európai Ügyészségen az egészségügyi minisztert, jelentette be a parlamentben tartott keddi sajtótájékoztatóján Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a feljelentése ahhoz a tanácsadói szerződéshez kapcsolódik, amelyet Alexandru Rafila az Egészségügyi Világszervezetnél (WHO) dolgozó „korábbi munkatársaival” kötött 2022 júniusában.Illusztráció: DNA Facebook Emanuel Ungureanu szerint a miniszter hivatali visszaéléssel, sikkasztással és a csalással gyanúsítható. Szerinte a 20 millió euró értékű szerződést semmi nem indokolta, számol be az Agerpres hírügynökség. Ráadásul a 20 millió euróból 1 milliót azért fizetett ki a minisztérium a WHO-nak, hogy dolgozza ki román egészségügyi rendszer minőségi szabványait. Ez a képviselő szerint azért problémás, mert egy állami intézménynek, az országos egészségügyi minőségirányítási hatóságnak éppen ez a feladata.

A politikus elmondta, azért küldte el a feljelentést az Európai Főügyészségnek is, mert attól tart, hogy a DNA-nál ezt az ügyet „eltemetik”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?