banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Koncentrációs tábor vezetőjéhez hasonlította Klaus Johannis államfőt Lia Olguţa Vasilescu

Cristina Iurişniţi, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) a szociáldemokrata párti (PSD) Lia Olguţa Vasilescut, a Klaus Johannisszal kapcsolatos kijelentései miatt – tájékoztat az USR hétfői közleménye.

„Lia Olguţa Vasilescu sértő, idegengyűlölő, diszkriminatív, gyűlöletre és agresszivitásra bujtogató kijelentéseket tett az államfőről” – vélekedett az USR-s képviselő, aki szerint gátat kell vetni a PSD képviselői által már „túl hosszú ideje” használt szélsőséges megnyilvánulásoknak.

Iurişniţi szerint Vasilescu megnyilvánulása büntetőjogi felelősségre vonással járhat.

Facebook-bejegyzésében Lia Olguţa Vasilescu azt írta, hogy nyilvánosan bocsánatot kér, kijelentéseivel nem akarta megsérteni a zsidó közösség érzéseit. „Amikor arról beszéltem, hogy Klaus Johannis máris egy koncentrációs tábor vezetőjének tekinti magát, ahol átképzésnek veti alá a PSD-seket, semmilyen módon nem akartam megbántani a zsidó közösség érzéseit, amelyet a leginkább érintettek a náci korszak bűncselekményei és borzalmai. Ha bárki mást értett, nyilvánosan elnézést kérek! Csak a több mint kétmillió PSD-tag és támogató érzéseit akartam megvédeni, akiket nem szabad bűnösnek tekinteni csak azért, mert egy demokratikus pártra adták szavazatukat! A választási vitáknak korlátokat kell szabni, és én vagyok az első, aki bocsánatot kérek, ha úgy ítélik meg, hogy túl messzire mentek a dolgok" – írta a PSD kampányfőnöke.

 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?