Feljelentette a védelmi minisztert a börtönfelügyelők szakszervezete

Bűnvádi feljelentést tett a börtönfelügyelet országos szakszervezete Angel Tîlvăr ellen, mert szerintük a védelmi miniszter, az ukrajnai háború kapcsán megpróbálta eltitkolni a katonák felmondásait azáltal, hogy „törvénytelenül és visszaélésszerűen” nem tájékoztatta a szakszervezeti szervet a 2021–2022-es időszak felmondásairól.

Fotó: Angel Tîlvăr Facebook-oldala

A szindikátus pénteki közleménye alapján a legfőbb ügyészségen emeltek panaszt a szerintük hivatali visszaélésnek minősülő titkolózás miatt. Jelezték: ugyanúgy kérték a többi hatóságtól is az alegységekre lebontott és indoklással ellátott felmondások összesítését a 2021–2022-es időszakra vonatkozón, és amíg például a csendőrség, a katasztrófavédelem vagy a börtönfelügyelet eleget tett a kérésüknek, addig a védelmi minisztérium elzárkózott ettől. A News.ro azt írta a szakszervezet közleménye alapján, hogy erre az információra azért lett volna szükségük, hogy véleményezni tudják a katonai nyugdíjakra vonatkozó törvénymódosító tervezetet a politikusok számára.

Hozzátették: a bukaresti törvényszék idén májusban elrendelte, hogy a védelmi minisztérium bocsássa a rendelkezésükre a kért adatokat, de a tárca ennek nem tett eleget.

A közlemény alapján a szakszervezetisek kétségesnek tartják Angel Tîlvăr alkalmasságát arra, hogy megvédje az országot egy esetleges katonai konfliktus esetén, ugyanakkor arra kérik Nicolae Ciucă miniszeterelnököt, hogy oldja meg azokat a problémákat, amelyek több ezer felmondást eredményezett az állam katonai és egyéb védelmi szerveinél.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?