Júniustól 35-40 lej lehet az élelmiszerutalványok értéke

A szakszervezetek és a munkáltatói szövetségek képviselőivel tárgyalt hétfőn a Victoria-palotában Nicolae Ciucă miniszterelnök. A megbeszélésen megvitatták az élelmiszerjegyek értékének 35 vagy akár 40 lejre emelésére vonatkozó javaslatot is.

A kormány tagjai a szakszervezetek képviselőivel tárgyaltak | Fotó: gov.roA kormány közleménye szerint a háromoldalú érdekegyeztető tanács ülésén a miniszterelnök mellett részt vett Adrian Câciu pénzügyminiszter és Marius Budăi munkaügyi miniszter is. A találkozó fő témáját a társadalmi párbeszédről szóló törvény és a munkatörvénykönyv, illetve az élelmiszerjegyek értékét meghatározó rendelet tervezett módosításai képezték.

A kormány közleménye szerint a tanácskozáson megvitatták a szakszervezetek javaslatait a társadalmi párbeszédről szóló törvény kiegészítésére, majd Nicolae Ciucă miniszterelnök utasítást adott arra, hogy a munkaügyi tárca társadalmi párbeszédért felelős bizottsága május 15-ig állapodjon meg a jogi keret végleges formájáról.

A megbeszélésen a pénzügyminiszter ismertette javaslatát az élelmiszerutalványok értékének 35 vagy 40 lejre emeléséről. A munkáltatói szövetségek mindkét javaslatot megvizsgálják, a tervek szerint július 1-jétől nőne az utalványok értéke – közölte a kabinet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?