Felfüggesztették a munkakonfliktust az egészségügyi dolgozók

Az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség vezetősége a munkakonfliktus felfüggesztése mellett döntött, miután a szerdai egyeztetésen Marcel Ciolacu miniszterelnök a kormány nevében ígéretet tett követeléseik rendezésére.

Pénteki közleményükben a szakszervezeti szövetség képviselői hangsúlyozták, a kabinet képviselői felvállalták egyrészt, hogy két héten belül lezárják az új ágazati kollektív munkaszerződéssel kapcsolatos egyeztetéseket, és belefoglalják a dokumentumba a szakszervezetek javaslatait.

Fotó forrása: Pixabay

Másrészt vállalták azt is, hogy július végéig véglegesítik a megállapodást a 2023/63-as sürgősségi kormányrendelet módosításáról és kiegészítéséről, valamint azt, hogy augusztus végéig véglegesítik az új egységes bértörvény tervezetének egészségügyre vonatkozó fejezetét, és a bértáblát a szakszervezetekkel korábban folytatott tárgyalások alapján alakítják.

Ezenkívül szeptember végéig a szakszervezetekkel közösen pontos határidőket szabnak az új bértábla bevezetésére.
A munkakonfliktus felfüggesztése a korábban kilátásba helyezett figyelmeztető sztrájk és általános sztrájk menetrendjének felfüggesztését is jelenti - hangsúlyozták a közleményben, hozzátéve azonban, hogy ha a kormány nem teljesíti az ígéreteit, folytatják a bejelentett tiltakozóakciók sorát. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?