Felelőtlen túrázókat kellett megmenteni a Bihar-hegységben

Két kiránduló felkutatására indultak a Bihar megyei hegyimentők Biharfüred közelében szombaton este – számolt az akcióról a hegyimentőszolgálat Facebook-oldala. A mentőakció sikeres volt, ugyanakkor ismét számos tanulságot hordoz.

Két eltévedt túrázó kért segítséget a Bihar megyei hegyimentőktől szombaton este, mert sötétedés után nem találták a visszautat.

Néhány órával később, írja Facebook-oldalán a hegyimentő szolgálat, éppen ezt a két kirándulót figyelmeztették, hogy ne induljanak el azon az úton, amit kinéztek maguknak, mert a terepviszonyok és az időjárási körülmények miatt sokkal hosszabb időbe telik a túra, és nem érnének vissza sötétedés előtt.

Mint kiderült, az amatőr természetjárók nem vették figyelembe a szakemberek intéseit, elindultak a kinézett túraútvonalon és ott is ragadtak, segítséget kellett hívjanak, éppen azokat a hegyimentőket, akik lebeszélték volna őket erről az útról. A mentőszolgálat ugyanakkor megjegyezte, a felelőtlen túrázóknál még zseblámpa sem volt… Amikor megkezdődött a mentőakció, Biharfüred térségében erősen havazott.

A segélyhívástól számítva mintegy két órára találták meg a hegyimentők az eltévedt turistákat. Beszámolójuk szerint a két természetjárók és a velük lévő kutya is jól van, bár enyhe kihűlést szenvedtek.

Kapcsolódók

Kimaradt?