Feketén foglalkoztatták a zernyesti tűzijáték-raktárban történt robbanás áldozatait

Három személy tartózkodott a zernyesti tűzijátékraktárban szerda este, amikor a pirotechnikai eszközök felrobbantak. Egyiknek sem volt érvényben lévő munkaszerződése – közölte csütörtökön a munkaügyi felügyelőség.

Az intézmény tájékoztatása szerint a Tohan üzem területén lévő épületet a Temexon Rt. használta tűzijáték-lerakatnak. A robbanás 21 óra körül következett be, amikor a helyiségben három személy tartózkodott, akik pirotechnikai eszközöket készítettek elő egy tűzijáték megszervezéséhez. Egyikük életét vesztette, a másik két személy nem sérült meg.

A közlemény szerint bizottság alakult a munkabaleset kivizsgálására. Az intézmény felügyelőinek egy csoportja közvetlenül a robbanás után a helyszínen tájékozódott, és megállapították, hogy Temexon Rt.-nek nem volt engedélye az épület tűzijátékraktárként való használatára.

Dantes Nicolae Bratu országos főfelügyelő elmondta, a munkavédelmi és -egészségügyi előírások súlyos megszegése miatt bevonták a cég robbanóanyagokkal kapcsolatos tevékenységekre vonatkozó engedélyét. Közölte azt is, hogy a robbanásban érintett három személy közül kettőnek nem volt, a harmadiknak pedig fel van függesztve az egyéni munkaszerződése. „A fekete- és a szürkemunka mélységesen negatív társadalmi hatású jelenség, amely ellen a munkafelügyelőség a rendelkezésére álló összes törvényes eszközzel küzd” – idézte a közlemény a főfelügyelőt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A munkaügyi felügyelők folytatják a munkabaleset kivizsgálását.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: katasztrófavédelmi felügyelőség)

Kapcsolódók

Kimaradt?