FRISSÍTVE – Felrobbant egy zernyesti tűzijáték-lerakat, egy ember meghalt

Felrobbant és leégett egy tűzijáték-lerakat a Brassó megyei Zernyesten szerda este. A balesetben egy ember meghalt, kettőt pedig füstmérgezéssel vittek kórházba.

A 300 négyzetméteres raktárban mintegy 600 kilogrammnyi tűzveszélyes anyagot tároltak. Az első robbanás nyomán valamennyi tűzijáték sorra felrobbant: a percekig tartó robbanássorozatban a lángok több emeletnyi magasságba csaptak fel és sűrű fekete füst borította be a környéket.

Forrás: Antena3-monitorkép

A tűzoltók egy órán belül megfékezték a lángokat. A baleset azért is nagy riadalmat keltett, mert a tüzérségi lőszert is gyártó zernyesti fegyvergyár közvetlen közelében történt.

Foc de artificii

Közzétette: Marius Cornea – 2021. augusztus 11., szerda

Dan Colniceanu, a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője szerint – a jelenlegi információk – nem kerültek mérgező gázok a levegőbe, de ezt még vizsgálják a szakemberek. A katasztrófavédelem illetékesei azt javasolták a környéken élőknek, hogy csukják be az ablakokat.

A Temexson kft. tulajdonában lévő raktárépület a zernyesti Tohan üzem területén található, a robbanás halálos áldozata, egy 29 éves fiatalember az utóbbi vállalat alkalmazottja volt – tájékoztatott szerda este a gazdasági minisztérium.

A tárca közleménye szerint az áldozat munkaidőn kívül volt, amikor a detonáció bekövetkezett. A munkaügyi felügyelők kivizsgálják, hogy a fiatalembernek volt-e munkaviszonya a raktárépületet birtokló céggel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A robbanás oka egyelőre nem ismert.

Kapcsolódók

Kimaradt?