banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE - Több erdélyi megyében áramkiesés volt, háztartási gépek károsodtak

Áramkiesés zavarta meg Románia észak-nyugati részét péntek délután, több megyét érintett a hálózat károsodása, erősítette meg a Digi24-nek a Transelectrica. Sokan a háztartási gépeik elromlására panaszkodnak.

A Transelectrica szerint az elektromos átiviteli hálózatban lépett fel hiba, amelynek okát még vizsgálják. 16 óra 20 percre szinte teljesen helyreállt az áramellátás, közölte a vállalat.

Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Kolozs, Fehér és Szeben megyében volt gond az áramellátással a G4media szerint, ugyanakkor Hargita megyében is érezhető volt az áramingadozás, a marosvásárhelyi Azomureș vegyipari kombinát pedig jelentette, hogy az áramkiesés miatt váratlanul leálltak a gépei, és emiatt barnás-vöröses felhő képződött a kombinát felett, ám a kémiai anyag nem jelent veszélyt sem az alkalmazottakra, sem a lakosságra nézve.   

Kolozsvári, besztercei, nagyszebeni, marosvásárhelyi és tordai lakosok arról számoltak be, hogy az áramingadozás miatt a hőközpontok és más háztartási gépek sérültek, van, ahol nem működnek a liftek, a stoplámpák és más árammal működő szerkezetek, valamint gondok voltak a telefon- és optikai internethálózattal is.

FRISSÍTÉS: Más országokban is volt áramkiesés

Európai szinten, az Európai Villamosenergia-átviteli Hálózat (ENTSO-E) szintjén vizsgálják, hogy mi lehetett a péntek délutáni áramkiesés oka, közölte a Transelectrica a Mediafax szerint. A vállalat szerint 15 óra 5 perckor történt károsodás az európai villamosenergia-átviteli rendszerben, amely több ország hálózatában is érezhető problémákat okozott, Romániában az észak-nyugati megyékben.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?