Vizsgák után: ezt mondták a diákok az idei érettségiről

Befejeződött az idei érettségi nyári írásbeli szessziója. Csütörtökön a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok anyanyelv és irodalomból vizsgáztak. A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum érettségizői úgy értékelik, viszonylag egyszerű volt az idei vizsgasorozat.

Az eredményeket június 27-én, hétfőn 12 óráig közzéteszik, az óvások benyújtása aznap 12 és 18 óra között történik. A végleges eredményeket július elsején hozzák nyilvánosságra.

A román nyelv és irodalom vizsgát hétfőn tartották meg, a szakiránynak megfelelő kötelező tantárgyból kedden, a választható tantárgyból pedig szerdán vizsgáztak a diákok.

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban végzett diákok szerint a magyar nyelv és irodalom vizsga bizonyult a legegyszerűbbnek. Juhos Andrea érdeklődésünkre elmondta, a harmadik tételben Katona József Bánk Bán című művét választotta, emellett Arany János-verset is kellett elemezniük. Az érettségiző szerint könnyű volt a magyar vizsga.

Az általunk megkérdezetteknek a román nyelv és irodalom teszt okozott némi nehézséget, de így is sikerült jól megoldaniuk a tételsort. Akadt olyan is, akinek szerencséje volt, Zsoldos Balázs például „éppen” megtanulta a harmadik tételben kapott művet, ami egyébként komédia volt.

Volt, akit váratlanul ért a román vizsga harmadik tétele: „annyira nem ment a komédia, de ezen kívül egyszerű volt az érettségi” – mondta Mezei Dániel. Madaras Lídia is egyetértett azzal, hogy a román vizsga bizonyult a legnehezebbnek.

A diákok elmondták, megkönnyebbültek, sokan hónapok óta nem lazítottak, de a következő időszakban pótolják a szórakozást és pihenést.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?