A nemzetiségi osztályok végzőseinek csütörtökön tartják a vizsgát anyanyelvből

Csütörtökön tartják az idei érettségi nyári szessziójának utolsó írásbeli vizsgáját, amin anyanyelvből mérik fel a nemzeti kisebbségekhez tartozó végzősök tudását.

A magyar osztályok végzőseinek a csütörtöki az utolsó vizsganap | Archív felvétel/Farkas EndreA vizsgázókat 7.30 és 8.30 között engedték be az osztálytermekbe, és a tételek kiosztásától számítva három óra áll rendelkezésükre ezek kidolgozására. Minden terem kamerákkal van ellátva, a vizsgázóknak tilos kommunikálniuk egymás között, és sem kézikönyveket, szótárakat, jegyzeteket, sem pedig mobiltelefonokat vagy más kommunikációs eszközöket nem szabad a terembe vinniük, illetve használniuk. Azokat, akiknél ilyeneket találnak, kizárják az érettségiről, függetlenül attól, hogy használták-e a náluk talált segédeszközt vagy sem – figyelmeztet minisztérium.

Az eredményeket június 27-én, hétfőn 12 óráig kell nyilvánosságra hozni, az óvások benyújtása aznap 12 és 18 óra között történik. A végleges eredményeket július elsején teszik közzé.

Az oktatási minisztérium adatai szerint összesen 126 454 tanuló iratkozott fel idén az érettségire, közülük 111 329-en ebben az évben, 15 125-en korábbi években fejezték be tanulmányaikat.

A sikeres érettségi vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden tantárgyból.

Kapcsolódók

Kimaradt?