Európai elfogatóparancsot adtak ki az LPF-főnök börtönbüntetésre ítélt fia ellen

Újabb elfogadóparancsot adtak ki a Romániában emberölés miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélt Mario Iorgulescu ellen. A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) elnökének, Gino Iorgulescunak a fia, mint ismeretes, Olaszországban van, ezért az ottani hatóságoknak kell elbírálják a román állam kérését a hazahozatalához.

Fotó: Mario Iorgulescu Instagram-oldala/archív felvétel

Alina Gorghiu igazságügyi miniszter azt mondta, hogy már korábban is megpróbálták elérni az alkoholos befolyásoltság és kábítószer hatása alatt halálos autóbalesetet okozó Mario Iorgulescu kiadatását, de a milánói táblabíróság szerint nem volt tudatában amikor tettét elkövette és így elutasították a kérést. „Most egy újabb európai elfogatóparancsról van szó. Bizonyos vagyok abban, hogy az olasz bíróságok kivizsgálják” – mondta az Agerpresnek.

Mario Iorgulescut, mint ismeretes, október 18-án ítélték el jogerősen 13 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre. A fiatal ugyanakkor már a 2019-ben elkövetett autóbalesete óta Olaszországban van, egy klinikán. A tárgyalás során egyszer sem hallgatták ki. Ügyvédje azt mondta, hogy súlyos pszichés problémákkal kezelik az olaszországi klinikán, fogyatékosságára vonatkozóan igazolása van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?