banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Erdélyi vakiskola: folytatódik az adománygyűjtő kampány

Sikeresnek ítélte eddigi adománygyűjtő kampányát a magyar Vakiskoláért küzdő Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület. Munkájukat most már a cserkészek is segítik, szeptemberre pedig „nagy bejelentéssel” készülnek.

Mint ismert, az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület (EMLE) idén februárban tűzte ki célul, hogy a látássérült gyermekeknek magyar tannyelvű iskolát, az erdélyi magyar ajkú látássérült személyek számára pedig rehabilitációs központot hozzon létre. Akkor elhangzott, hogy míg a tanintézmény megvalósítása már körvonalazódik, a központ esetében nagyszabású, egymillió eurós célösszegű adománygyűjtő kampányt indítottak útjára.

Kedden az EMLE sajtótájékoztató keretében számolt be arról, ami az azóta eltelt időszakban történt. Mint kiderült, némileg változtak a tervek, az egyesület már nem külön intézményekben gondolkodik. „Úgy néz ki, hogy ez megint összekapcsolódik és egy intézmény fog létrejönni, amelyik ki fogja szolgálni mind a gyerekeket, mind a felnőtteket” – közölte Butu Arnold Csaba, a szervezet elnöke. Elmondta, eddig több mint 11 ezer eurót sikerült összegyűjteni az online adománygyűjtés során.

Segítenek a cserkészek

Máté Zsolt EMLE-alelnök arról beszélt, hogy a gyűjtés során sokak számára gondot okozott a támogatásra szánt összeg online módon történő eljuttatása, ezért a támogatás módjának megkönnyítése érdekében eddig összesen 18 adománygyűjtő dobozt helyeztek ki Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Parajdon, Kovászna megyében Sepsiszentgyörgyön és Zágonban, illetve a Maros megyei Makfalván.A szerző felvétele

„Egyelőre még Székelyföldön vagyunk jelen, de dolgozunk azon, hogy Erdély-szerte elérjenek a dobozaink, lehetőséget teremtsünk az erdélyi magyar közösségeknek arra, hogy támogassák ezt az ügyet” – fogalmazott Máté Zsolt, hangsúlyozva, hogy ezért is kötöttek partnerséget a jól működő hálózattal rendelkező és minden erdélyi megyében jelen lévő Romániai Magyar Cserkészszövetséggel, felkérve a cserkészeket, hogy „legyenek gazdái ezeknek a dobozoknak”.

Az eddig összegyűlt összeggel kapcsolatosan Máté Zsolt megjegyezte, hogy bár az egymillió eurós célösszeghez képest az eddig begyűlt pénz elenyészőnek tűnik, a közeljövőben ez igencsak meg fog változni. „Az igazán nagy összegek és támogatások jelenleg még láthatatlanok. Nagyon remélem, hogy hamarosan tudunk tenni egy nagy-nagy bejelentést, és a számláló is ki fog akadni” – mondta az EMLE alelnöke, megjegyezve, hogy tárgyalások folynak egy „kemény és megkerülhetetlen” támogatóval, a bejelentésre várhatóan szeptemberben lehet számítani. Ami pedig az eddigi adománygyűjtő kampányt illeti, „minimum sikeresnek” nevezte Máté Zsolt.

A sajtótájékoztatón jelen volt Ambrus Levente, a székelyföldi jogi személyek közösségi oldalának, a Siconomy.com-nak a társalapítója. Ez alkalommal írták alá az EMLE és a Siconomy.com közötti megállapodást, melynek értelmében a következő fél évben az első székelyföldi közösségi oldal árbevételének 50 százalékát ajánlotta fel a vakiskola működtetésére.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?