Erdélyben is keresik a legokosabb fiatal agrártudóst

Az agrárszakmát és az ahhoz vezető tanulási lehetőségeket népszerűsíti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai támogatásával induló Nagy Diák Agrárteszt 3. – Mezőgazdálkodj okosan! vetélkedő, nagy értékű nyereményekkel.

Az online oktató játék során a modern agráriummal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk a középiskolás diákoknak, akik ezúttal a határon túlról is jelentkezhetnek. Le lehet égni erős napsütésben egy fóliasátorban vagy egy üvegházban? Mi a magyarázata a csokoládé kiszürkülésének? Mire jó a drón a növénytermesztésben? Hol van Magyarországon a legnagyobb rózsafajta-gyűjtemény? Ilyen és ehhez hasonló tudományos kérdésekre kell válaszolniuk azoknak, aki részt vesznek a Nagy Diák Agrárteszt játékon.

Fotó forrása: Pexels

Az idei évben Erdélyben is középiskolás fiatalok kapcsolódhatnak be a háromfordulós, online, oktató vetélkedőbe, a játékot bárki kitöltheti. A verseny első fordulója szeptember 1. és december 15. között érhető el az esemény weboldalán. Az itt legjobb eredményt elért ezer játékos meghívást kap a december 28-án tartandó középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb tíz diák agrártudós között dől el az értékes nyeremények sorsa. A díjátadóra a 2024. januári Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kerül sor, ahol gazdára talál a kétszemélyes külföldi utazás, a kerékpár és a mobiltelefon.

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora elmondta, idén először a határon túlról is lehet regisztrálni a vetélkedőre, így még több kíváncsi diák előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a játék révén betekintsen a mezőgazdaságban tapasztalható óriási fejlődésbe és később ezt a pályát válassza. A tavalyi győztes 16 ezer diák közül nyerte meg a Nagy Diák Agrártesztet, amit idén harmadjára szervez meg a DUE Médiahálózat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?