Erdélyben enyhül, délen és délkeleten tart még a kánikula

Az ilyenkor megszokottnak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két héten, kánikula csak délen és délkeleten, illetve Moldvában várható; a hét első felében többfelé kialakulnak záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 8. és 21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak első napjaiban fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, hűvösebbé válik az idő, a hét közepére a maximumok átlaga 21-24 Celsius-fok, a minimumoké 8-13 fok közt alakul. A többi napokon az évszaknak megfelelő időjárásra lehet számítani, 25 és 29 fok közötti átlagos nappali csúcsértékekkel és 12-16 fok közötti minimumokkal. A hét elején többfelé várhatók záporok, zivatarok, helyenként jelentős mennyiségű eső eshet. Helyi esőzések augusztus 15. után is előfordulhatnak.A kép illusztráció | Fotó: Agerpres

A Bánságban és a Körösök vidékén is enyhül a meleg a hét első napjaiban, nappal 25-29 fokos átlagos csúcsértékekre, éjszaka 13-17 fokra lehet számítani. Jövő héten fokozatosan felmelegszik az idő, a nappali csúcshőmérséklet ismét meghaladja a 30 fokot, éjszaka 15-19 fokig hűl le a levegő. A hét elején ezekben a régiókban is lehet záporokra, zivatarokra számítani, akárcsak az augusztus 14. és 19. közötti napokon.

Máramarosban szintén csökkenni fog a hőmérséklet ezekben a napokban, nappal 24-28 fok, éjszaka 12-15 fok lehet. Aztán újabb felmelegedés következik, 28-31 fokos átlagos nappali csúcsértékekkel és 14-16 fok közötti minimumokkal. A hét elején többfelé várhatók záporok, zivatarok, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Helyi esőzések augusztus 15. és 18. között is előfordulhatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A hegyekben az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz a következő két héten, nappal 18-25 fok, éjszaka 8-16 fok várható. Kivételt csak az augusztus 10. és 13. közötti időszak képez, amikor hűvösebb időre lehet számítani, főleg a magasan fekvő térségekben. A hét első napjaiban sokfelé várhatók záporok, zivatarok. Helyi esőzések a többi napokon is előfordulhatnak, inkább a délutáni órákban.

Kapcsolódók

Kimaradt?