banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Tikkasztó meleg lesz a hétvégén az ország nagy részén

Hőségre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki szombat reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat 25 megyére és Bukarestre.

A kép illusztráció | Fotó: AgerpresAz elsőfokú (sárga jelzésű) kánikulariadó Szatmár, Bihar, Arad, Fehér, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Giurgiu, Târgovişte, Ialomiţa, Călăraşi, Galac és Brăila megyére terjed ki, illetve részben érinti Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Tulcea és Konstanca megyét.

A meteorológusok előrejelzése szerint szombaton és vasárnap az ország nagy részében hőség lesz, a hőérzet-index meghaladja a kritikus 80 egységet. Hétfőn és kedden a kánikula a déli és a délkeleti országrészekre korlátozódik. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 33 és 37 fok között alakul, a levegő éjszaka sem hűl le 18 fok alá.

A meteorológusok szerint szombaton és vasárnap elszórtan rövid ideig tartó záporokra is számítani lehet. Hétfőn és kedden az északnyugati országrészben fokozottabb légköri instabilitás és számottevőbb csapadék is várható.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?