banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Emil Boc továbbra is kifogásolja a fertőzési ráta kiszámolásának módját

Tönkreteszi Kolozsvár gazdaságát a települések fertőzési rátájának jelenlegi kiszámítási módja – adott hangot ismételten véleményének Emil Boc polgármester.

A kolozsvári városvezető szerint a gazdasági szereplők sínylik meg, hogy a fertőzési ráta kiszámításakor – mely számtól függ például az iskolák, éttermek, mozik, színházak stb. helyzete – nem veszik figyelembe az elvégzett tesztek számát, számolt be a helyi sajtó

„Még egyszer, századjára mondom: nem mindegy, hogy az incidenciát kétezer elvégzett tesztre számolod ki, vagy 300-ra, ahogy teszik mások” – utalt Boc arra, hogy Kolozsváron sok koronavírustesztet végeznek el egy nap, mert a lakosság anyagilag megengedheti magának, hogy tesztelje magát. Kitért arra is, a nyolcadik és tizenkettedik osztályos végzősök jövőjével is játszanak a hatóságok azáltal, hogy Kolozsváron ők nem járhatnak iskolába.

Szerinte az egészségügyi szakértők a fellegekben járnak, amikor nem veszik figyelembe, hogy hol mennyi tesztet végeznek. „Egyértelmű, hogy minél többet tesztelsz, annál több a betegek aránya – ez mégsem Pitagorasz tétele” – fogalmazott Emil Boc.

Mint ismert, Kolozsváron pár nap „szabadság” után nemrég ismét piros forgatókönyvet rendeltek el, miután a fertőzési ráta három fölé emelkedett.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Emil Boc)

Kapcsolódók

Kimaradt?