Elzárják a vizet a rosszul fizető háromszékieknél

Vízelzárással és kényszervégrehajtással fenyegeti a nagy adósságot felhalmozott családokat a háromszéki Közüzemek Rt.

Kozsokár Attila igazgató | A szerző felvételeKozsokár Attila igazgató a Maszol érdeklődésére elmondta: a koronavírus-járvány idején ugrásszerűen megnőtt azok száma, akik nem fizették a víz- és csatornázási számláikat. Több ezren halmoztak fel összesen 7 millió lejes tartozást – számolt be az igazgató, aki szerint a világjárvány idején érvényben lévő törvények megtiltották a közműszolgáltatások megszüntetését, hogy ha valaki betegség miatt nem tud dolgozni, az ne maradjon hidegben, sötétben, víz nélkül.

A korlátozások feloldásával ismét el lehet zárni a vizet az adósoknál – mondta Kozsokár Attila. A Közüzemek Rt. a cég honlapja szerint Kovászna megye négy városában, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón nyújt ivóvíz- és csatornaszolgáltatást 102 567 fogyasztó részére.

Hozzátette: a villanyáram árának emelkedése miatt a Közüzemek Rt. negyedik hónapja veszteségesen működik, ezért is kénytelenek szigorúan fellépni az adósok ellen. „Az ivóvíz- és a szennyvízrendszer is villanyárammal, több száz pumpával működik. El kell kerülni, hogy áram nélkül maradjon a Közüzemek, és leálljon a szolgáltatás” – mondta az igazgató.

A Maszol érdeklődésére hozzátette: első lépésben a legnagyobb tartozást felhalmozó családoknál zárják el a vizet, és remélik, hogy a többiek észbe kapnak és elkezdenek fizetni. Emellett kényszervégrehajtást indítanak az adósok ellen. Kozsokár Attila szerint az elmúlt két hónapban mintegy 100 személy ellen indítottak végrehajtási eljárást, ezek száma korábban havi átlag 25 volt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?