Eltévedt és sérült túrázókat mentettek meg a Retyezát-hegységben szombat éjszaka

Két bevetésük is volt a Hunyad megyei hegyimentőknek szombatról vasárnapra virradó éjszaka: négy turista eltévedt, egy pedig súlyos fejsérülést szerzett a Retyezát-hegységben – tájékoztattak a hegyimentők.

In cursul noptii trecute salvamontistii hunedoreni de la punctul de permanenta Rausor au localizat, recuperat si condus...

Közzétette: Salvamont Hunedoara – 2022. július 23., szombat

A turisták a Lolája-csúcs (Culmea Lolaia) körül tévedtek el, a férfi pedig a Bukura-tó (Lacul Bucura) környékén sérült meg. Előbbieket viszonylag hamar megtalálták a hegyen, őket a malomvízi (Râuşor) hegyimentőbázisra kísérték le. Amint a közleményből kiderült, a négy személy nem készült fel a túrázásra: nem volt megfelelő felszerelésük, nem is ismerték az általuk bejárni kívánt útvonalat, nem volt túrázásra alkalmas lábbelijük, sőt lámpásokat sem vittek magukkal.

A Bukura-tó közelében egy másik turistát ért baleset, beverte a fejét. A Zsil-völgyi hegyimentők siettek a segítségére, a Pelága-réten található bázisukra szállították, ahonnan rohammentők vitték kórházba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?