A tájat fényképezte egy portugál turista a Bucsecs-hegységben, amikor belécsapott a villám

A rendőrség emberölés miatt indított büntetőeljárást annak a portugál turistának az ügyében, aki szombaton halt meg a Bucsecs-hegységben, miután villámcsapás érte. A nyomozás során megállapították, hogy a férfi lemaradt a csoporttól, amelynek tagja volt, mert a tájakat akarta fotózni.

A Prahova Megyei Rendőrfelügyelőség (IJP) hétfőn közzétett adatai szerint a bușteni-i rendőröket egy nő értesítette arról, hogy a Bucșoiu- és az Omu-csúcs közötti ösvényen járva villámcsapás érte egy szervezett csoport egyik tagját.

Illusztráció: hegyimentő szolgálat

„A nyomozás során kiderült, hogy a hegyi ösvényen a két idegenvezető által kísért 17 turistát elkapta az eső, egy 35 éves portugál származású férfit, aki némileg lemaradt a csoporttól, miközben a tájat fényképezte, villámcsapás érte” – közölte a rendőrség.

A férfi holttestét vasárnap a hegyimentők több mint 10 órán át tartó akció után leeresztették a hegyről, majd a Prahova megyei törvényszéki orvostani szolgálathoz szállították boncolásra, hogy megállapítsák a halál pontos okát.

A rendőrség közölte, gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette miatt folyik a nyomozás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?