banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Hegymászók tűntek el a Retyezát-hegységben

Hét hegyimentő indult el vasárnap a Bucura csúcs (2.433 m) fele a Retyezát-hegységben, hogy megtalálják azt a két craiovai hegymászót, akikről 24 órája nem tudnak semmit – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője.

A hegyimentő szerint a két alpinista sziklamászásra indult azonban nem tértek vissza a menedékházba. „Szombaton két hegymászó elindult a Genţiana menedékháztól a Bucura falai nevű mászóhely fele, estig azonban nem tértek vissza. Időközben havazni is kezdett és hóvihar keletkezett” – tette hozzá Bodean.

A két hegymászó egy nagyobb csoporttal érkezett hétvégére a Retyezát-hegységbe. Kollégáik keresésükre indultak szombat este, azonban a hóvihar és a sötétség miatt vissza kellett fordulniuk, így vasárnap hegyimentők indultak keresésükre.

„Az erős hóvihar és sűrű köd miatt a hegyimentőknek egy ideig abba kellett hagyniuk a keresést. Amint csillapodik a szél erőssége, ismét elindulnak a keresésükre” – nyilatkozta Bodean, aki hozzátette, a hegyimentőknek sikerült eljutniuk vasárnap a Bucura falai útvonalak kezdeti szakaszaihoz, azonban nem látták ott a két hegymászót.

A hegyimentők abban reménykednek, hogy a hegymászóknak sikerült bivakot kialakítaniuk egy nagyobb szikla alatt vagy eljutottak a Bucura menedékházig.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?