banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Búvárok előzték meg a rugonfalvi tó áradását

A Hargita és Maros megyei hegyimentő szolgálat négy búvárjának segítségével tisztították meg a rugonfalvi tó vízelvezető csövét, amelyet a felgyűlt hordalék eldugaszolt, így árvíz fenyegette a tóhoz közeli területeket.

A Hargita megyei hegyimentők vezetője, Fekete Örs azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy néhány napja figyelték a területet, a tóban felgyűlt a víz a hóolvadás következtében, a fölösleges vízmennyiséget elvezető vezeték pedig eldugult. Mivel a vízszint jelentősen megnőtt és nem tudták megállapítani, hogy a töltés meddig tudja megtartani a jelentős vízmennyiséget, úgy döntöttek, hogy iszapmentesítik a vezetéket.A négy búvárnak 3,7 méteres mélységben kellett megtisztítania a hordaléktól eldugult vezetéket. Az egy órás beavatkozás nehéz feladatnak bizonyult, hiszen a tó víztükre még fagyos, a víz rendkívül hideg és a zavaros vízben a búvárok semmit sem láttak - mondta el Fekete Örs.

A Siménfalva községhez tartozó rugonfalvi tó 17 hektárnyi területen fekszik és az amatőr horgászok egyik kedvenc horgászhelye.

Kapcsolódók

Kimaradt?