banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Elsüllyedt egy ukrán teherszállító hajó a Fekete-tengeren, a legénység két tagja meghalt

FRISSÍTVE - A tizenhárom fős legénységből tíz személyt sikerült kimenteni a Fekete-tengeren elsüllyedt teherhajóról, ketten meghaltak, egy személyt még keresnek.

A hajó a konstancai kikötőtől 70 tengeri mérföldre süllyedt el. A tizenhárom fős legénységet tizenkét férfi és egy nő alkotta, mindannyian ukrán állampolgárok. A kimentett tíz személy az olajmezők kiaknázásával összefüggő szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport (GSP) Falcon hajóján van jelenleg, ahol megfelelő ellátásban részesülnek, majd a konstancai kikötőbe szállítják őket.

A legénység egyik tagját még nem találták meg, a mentőakció folytatódik. A GSP szerint hajnali 4 óra 40 perckor észlelték a Volgo Balt 179 hajó segítségkérését. Azonnal elkezdték a mentőakciót, amelyet 50 km/órás sebességgel fújó szél és 4 méteres hullámok nehezítettek. A Volgo Balt 179-től érkezett utolsó üzenet arról szólt, hogy a legénység elhagyta a hajót.

A Tengerészek Szabad Szakszervezetének (SLN) vezetője, Adrian Mihălcioiu az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a Volgo Balt 179 szenet szállított az oroszországi Don menti Rosztov városának kikötőjéből a konstancai kikötőbe. A teherhajót 48 évvel ezelőtt építették. Mihălcioiu szerint az egyik elhunyt személy a hajó parancsnoka. 

(Címlapon a Volgo Balt 179 | Fotó: marinetraffic.com)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?