Elsodorta a vonat a személyautót, életét veszítette a 19 éves sofőr

Életét veszítette egy 19 éves fiú Szatmárnémetiben, miután autójával áthajtott a vasúti síneken és az éppen akkor érkező vonat elsodorta. Az autóban utazó két másik személyt kórházba szállították.

A Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtónak eljuttatott szombati közleményében azt írták, hogy szombat hajnalban, 3 óra 38 perckor futott be a segélyhívás a 112-es sürgősségi számra. A bejelentés szerint a rohammentő-egységeknek a roncsok közé beszorult sofőrt kellett kiszabadítaniuk.

Fotók: Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

A helyszínre 15 tűzoltó sietett ki többek között egy műszaki mentésre alkalmas járművel, egy tűzoltóautóval és két rohammentős autóval, amelyek közül az egyikben intenzív terápiás ellátásra alkalmas orvosi felszerelés is volt. A kiérkező mentőegységek már holtan találták az autóvezetőt, a 19 éves fiatalembert.

Túlélte a balesetet egy 18 éves lány és egy 20 éves fiatalember, mindketten saját erejükből másztak ki a roncsból. A rohammentők a Szatmárnémeti Megyei Sürgősségi Kórházba szállították őket, hogy megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek.

A balesetről a rendőrség is kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, az autó vezetője nem vette figyelembe a vasúti átkelő fény- és hangjelzéseit, amelyek már azelőtt működésbe léptek, hogy áthajtott a síneken. Ekkor gázolta el a Szatmárnémeti és Nagyvárad között közlekedő vonat. A hatóságiak a 41 éves mozdonyvezetőt alkoholtesztnek vetették alá, eredménye negatív lett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?