Előzetes letartóztatásba helyezték az életveszélyes pasztillák ezreivel kereskedő patikust

A bukaresti törvényszék pénteken elrendelte annak a gyógyszerésznek a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését, aki a jelenleg piacon levő két legveszélyesebb kábítószert - fentanilt és oxikodont - tartalmazó pasztillák ezreivel kereskedett.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közleménye szerint 2022 júliusa és 2023. szeptember 21-e között a gyanúsított 13.000 fentanil- és 868 oxikodontartalmú tablettát, 817 darab, fentanilt tartalmazó elnyújtott hatású tapaszt, 3243 ampulla morfiumot, 3250 morfiumtablettát, 263 kodeintabletta, 487 alprazolámot tartalmazó tablettát, valamint 1800 darab diazepám-, lorazepám-, bromazepám-, illetve rivotriltablettát birtokolt és forgalmazott.

Az ügyben három házkutatást tartottak az ügyészek, és nagy mennyiségű kábítószert és gyógyszert találtak.

Illusztráció: Pexels

Amikor az ügyészek elfogták a patikust, 790 fentaniltablettát találtak nála.

Amint megírtuk, a fentanil orvosi szakértői vizsgálatok szerint ötvenszer erősebb a heroinnál és mintegy százszor hatásosabb, mint a morfium, és egyre több esetben használják már kábítószerek „felütésére", ami gyakran halálos következményekkel jár. Az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) honlapján közzétett adatok szerint „már egy mikrogramm is képes megölni egy embert".

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?