Előkelően ünnepelték meg Nagyenyeden az oktatás világnapját

Az Oktatás Nemzetközi Világnapját 1994. október 5-e óta ünneplik az UNESCO javaslatára; a szervezet így akarta felhívni a figyelmet a pedagógusok munkakörülményeire, az alacsony bérekre, a pedagógusjogok elfogadásának szükségességére.

Nagyenyeden 2016 óta a polgármesteri hivatal ezen a napon egy vacsora szervezésével igyekszik elismerni a pedagógusok tevékenységét. A tanári végzettséggel rendelkező polgármester és az alpolgármesterek , Oana Badea és Lőrincz Helga, a Georgia étteremben rendezték meg az immár hagyományossá vált találkozót, amelyen a város mind a tizenegy tanintézménye képviseltette magát, összesen százhúszan voltak jelen.

A tanárokat ünnepelték október 5-én | Illusztráció: Unsplash

Köszöntő beszédében a polgármester asszony elmondta: fontosnak tartja, hogy méltóképp megünnepelhesse kollégáival ezt a napot, amelynek „a pedagógusokról és nem a pedagógiáról kell szólnia”. Mindegyik pedagógusnak azt kívánta ezáltal, hogy ezen az estén tegyék félre megszokott szerepüket, gondjaikat, mindenki váljék felszabadulttá. Lőrincz Helga a pedagógusszakma jelentőségére és szépségeire utalt, kihangsúlyozva, hogy életének legszebb élményei az iskolához, pedagógusi tevékenységéhez fűzik és magyarul is köszöntötte a résztvevőket.

Az ízletes vacsora elfogyasztása után táncmulatság következett, amelyen egy közkedvelt helyi előadó, Marius Moga és zenekara szórakoztatta a jelenlevőket. Az est fénypontja a „születésnapi” tortával való közös fotózás volt, amely egy elégedett, mosolygós, a hivatását büszkén felvállaló szakmai közösséget kapott lencsevégre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?