Elő a fürdőruhákkal: pénteken nyílik a sepsiszentgyörgyi strand

A kánikulai időjárás beálltával június 21-én, pénteken indul a sepsiszentgyörgyi strandszezon. A sepsiszentgyörgyi strand öt különböző méretű, fűtött – köztük egy olimpiai méretű – medencével várja a látogatókat, a teraszon pedig ételeket és frissítőket vásárolhatnak a strandolók. Tavalyhoz képest a belépti díj drágult, ám a Sepsi Carddal rendelkező helybéliek számára megfelezik a jegy árát.

Amióta a sepsiszentgyörgyi strandot néhány éve élményfürdővé alakították – az úszómedence mellé kisebb medencéket, zubogókat, csúszdákat építettek –, rendkívül népszerű lett a létesítmény nemcsak Háromszékről, hanem a szomszédos Hargita és Brassó megyékből is rendszeresen érkeztek strandolók.

Fotók: Antal Árpád Facebook oldala

A nyitvatartás tavalyhoz képest nem változott, így naponta 9 és 20 óra között várják a fürdeni, kikapcsolódni vágyókat. A jegyárak viszont nőttek: hétköznapokon 58 lej az egész napos jegy a felnőtteknek, a hétvégeken pedig 72 lejbe kerül. A 18 éven aluliak, a 60 éven felüliek és enyhe fogyatékkal élők 38 lejt fizetnek hétköznapokon és 48 lejt hétvégén. A 16 óra utáni belépéssel érvényes, négyórás jegy teljes ára hétköznap 32 lej, korhatáros kedvezménnyel 21 lej, hétvégén pedig 48, illetve 32 lej.

Az önkormányzat differenciált díjszabást állapított meg a helyiek és más településekről érkezők számára. A városlakók vagy a Sepsiszentgyörgyön iskolába járó fiatalok a Sepsi Card birtokában a standard belépő felét kell kifizessék, míg a nagycsaládosoknak járó kedvezménykártya birtokában a standard árnál 75 százalékkal olcsóbban tudnak belépni a strandra. Akik gyakrabban akarnak strandolni, azoknak érdemes bérletet vásárolni, mert az a legolcsóbb belépési lehetőség.

Tavaly június 20-án nyitotta meg kapuit a sepsiszentgyörgyi strand, és a szeptemberi szezonzáróig több mint 36 000 jegyet adtak el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?