Elkapta a koronavírust Temesvár németajkú polgármestere

Megfertőzödött az új típusú koronavírussal Dominic Fritz temesvári polgármester – ezt maga az elöljáró jelentette be a közösségi oldalán.

A tavalyi helyhatósági választásokon a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) jelöltjeként győztes Fritz azt írta, hogy „harmadszor nem úszta meg”, utalva arra, hogy korábban már kétszer is fertőzöttgyanús volt.

Az elöljáró bevallása szerint izomfájdalommal és hőemelkedéssel ébredt szerdán, ezért reggel elvégeztette a koronavírus-tesztet, aminek az eredményét délután kapta meg, és az pozitív lett, ezért 14 napra elkülönítésbe vonul. Azt is írta, hogy védőmaszk nélkül sosem tartózkodott egy légtérben a beosztottakkal, ezért a temesvári városháza alkalmazottai közül senki sem számít közvetlen kontaktszemélynek.

A treia oară n-am scăpat. Din păcate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Aseară am simțit dureri musculare...

Közzétette: Dominic Fritz – 2021. január 13., szerda

A város ügyeit távollétében az apai örömök elé néző Ruben Lațcău alpolgármester fogja intézni, de Fritz kifejezte reményét, hogy hamarosan teljes létszámban összehívhatják a képviselőtestületet, és szavazhatnak a másik alpolgármesteri tisztség odaítéléséről (a posztra Cosmin Tabărăt jelölték).

Dominic Fritz polgármesterré választása a regnáló városvezető, a nemzeti liberális párti (PNL) Nicolae Robu ellenében a szeptemberi helyhatósági választások egyik meglepetése volt, ugyanis a több mint 17 éve a bánsági nagyvárosban letelepedett fiatalember nem rendelkezik romániai gyökerekkel; Németországból költözött Temesvárra, ahol különböző kulturális és közösségi projektek lebonyolításában vett részt, és a román nyelvet is itt sajátította el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?