Elindult az online ügyintézés Sepsiszentgyörgyön

Már interneten kommunikálhatnak a városházával és intézhetik hivatali ügyeiket a sepsiszentgyörgyiek. Az önkormányzat honlapján érhető el az online ügyfélkapu, ahol a saját fiókot létrehozása után online is el lehet intézni minden hivatali ügyet.

Az ügyfélkapu segítségével kéréseket lehet benyújtani, ehhez 120, többségében kétnyelvű formanyomtatvány áll rendelkezésre. Az ügyfélfiókon keresztül az adóügyek is elintézhetők – számolt be Tóth Birtan Csaba alpolgármester.

Illusztráció: Adobe Stock

Az alpolgármester szerint a rendszer még tökéletesítésre szorul, a felhasználói élmény még szögletes, de a visszajelzések alapján még csiszolnak rajta. Az ügyfélfiók létrehozása után be kell menni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájába, ahol személyazonossági igazolvány alapján megtörténik az azonosítás, és aktiválják a szolgáltatást.

Kolumbán Levente, a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal szakembere szerint elsősorban azokra számítanak, akiknek jobban kézügyre áll a mobiltelefon és a laptop, mint a személyes ügyintézés. A legtöbb kérés jelenleg gépkocsik bejelentésére vonatkozik, de sokan kérnek adóügyi bizonylatot, amit már meg lehet oldani online is. Az ügyfélkapun magán- és jogi személyek is regisztrálhatnak. Nem kötelező sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkezniük, hiszen bárkinek lehetnek elintéznivaló ügyei a városban, például külföldön élők is elintézhetik idős szüleik ügyeit. 

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat digitalizálása érdekében 2,9 millió lej értékű programot valósítottak meg az Adminisztratív Kapacitás 2014-2020 Operatív Program keretében. Ennek egy részeként korszerűsítették az önkormányzat informatikai rendszerét, másrészt egy szakcég átvizsgálta a városháza és alárendelt intézményeinek munkafolyamatait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?