banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE – Elfogadta a kormány a járványügyi korlátozásokon enyhítő intézkedéseket

Florin Cîţu | Fotó: gov.ro

FRISSÍTVE: Elfogadta szerdai ülésén a kormány a járványügyi szabályokon lazító intézkedéseket, de a korábban bevezetett korlátozások nagy része érvényben marad jelentette be Florin Cîţu miniszterelnök.

A lazító intézkedések közül kiemelte azt, hogy augusztus elsejétől a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken 75 ezer főre emelték a szabadtéri kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények létszámkorlátját. Fontos feltétel, hogy ezeken a rendezvényeken csak beoltott, negatív teszteredményt felmutató vagy a fertőzésen átesett személyek vehetnek részt jelentette ki Cîţu a kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök elmondta, hogy augusztus elsejétől a kültéri és beltéri sportesemények a nézőtéri kapacitás 75 százalékának a kihasználásával is megszervezhetők a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken, ha az egy négyzetméterre jutó nézőszám nem haladja meg az egyet.

Mostantól a különböző magánrendezvényeken is többen vehetnek részt: beltéri esküvőkön például több mint 400-an, ha a fertőzöttségi ráta nem haladja meg a két ezreléket az adott településen.

A kormányfő beszámolt arról is, hogy a bárok, klubok, diszkók és játéktermek reggel öt órától hajnali 2 óráig a teljes befogadóképességükkel működhetnek a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken.

A szakembereket megosztja az a kérdés, hogy eljött-e az ideje a komolyabb lazításoknak, mert már szeptembertől a megbetegedések számának növekedésére számítanak. A lakosság átoltottsága jelenleg 30 százalékos, a legtöbben Bukarestben vették fel az oltást, ahol ez az érték 48 százalék, második helyen Kolozs megye áll 44 százalékkal. Szerdáig összesen 4,972 millió személy kapott vakcinát, ami jóval elmarad az eredetileg meghirdetett 10 milliótól.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?