FRISSÍTVE – Együtt tüntetett Șoșoacă és Funar a korlátozások ellen Kolozsváron

FRISSÍTVE: Közösen tüntetett a koronavírus-járvány megfékezése miatt hozott korlátozó intézkedések ellen vasárnap Kolozsváron Gheorghe Funar, a város egykori, hírhedten nacionalista polgármestere és a hasonló nézeteket valló Diana Șoșoacă szenátor, akit még pártja, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) is kizárt soraiból. FRISSÍTÉS: Megbírságolták a szervezőket.

A clujulpolitic.ro portál szerint a központban tartott megmozduláson a szenátor Klaus Iohannis államfőt, Raed Arafat belügyi államtitkárt és Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert ostorozta szóban. A mintegy 50 résztvevő megtapsolta a szónokot, néhányan közülük pedig meg is ölelték.

A beszámolóban megjegyezték, hogy szinte senki sem viselt védőmaszkot, ahogy a Iași megyei szenátor sem. A maroknyi tüntető a „Szabadságot!”, „Le Arafattal!” és „Le a maszkokkal!” jelszavakat skandálta.

FRISSÍTÉS: A csendőrség tájékoztatása szerint a tüntetés szervezőit 2000 lejre megbírságolták, mert nem biztosították a járvány idején hatályos egészségügyi szabályok betartását. A megmozdulást a Korlátozások nélküli Kolozsvár (Cluj fără restricții) nevű Facebook-csoport műküdtetői szervezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?