Egyre nagyobb probléma az orvoshiány – A betegeket és az egészségügyi személyzetet is érinti

Zsúfoltság a kórházakban: a betegek órákat várnak a segítségre, miközben az egészségügyi személyzet nehezen tud megküzdeni a sűrűsödő feladatokkal az orvoshiány miatt.

Az orvoshiány országszerte számos kórházat érint. A kisebb egészségügyi egységekben a legrosszabb a helyzet, ahol egyre kevesebb az orvos, a legtöbben az egyetemi központokban vagy magánkórházakban helyezkednek el.

Illusztráció: Pixabay

Ennek következtében az állami kórházak egyre zsúfoltabbak, és az orvosok nehezen tudnak megbirkózni a problémával, amely az egészségügyi személyzetet és a betegeket is érinti.

Az ObservatorNews beszámolója szerint Mehedinți megye egyetlen sürgősségi kórházában 20 orvos hiányzik. A kórház szóvivője szerint minden szükséges lépést megtettek, hogy orvosokat találjanak a megüresedett helyekre, de az erőfeszítések hiábavalóak voltak. A betegek helyzete sokkal rosszabb, órákat várnak, mire valaki foglalkozni tud velük.

Legutóbb egyébként az Urziceni-i kórház előtt szülő nő története kavart nagy port, ahol nem is működik szülészeti-nőgyógyászati osztály. A kórházban nincs neonatológus, nincsenek szakápolók (szülésznők), 15.00 óra után nincs aneszteziológus sem. A 15 óra után felvett szülészeti és/vagy nőgyógyászati esetek kezelését az ügyeletes sebésznek kellene végeznie, de ő nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel egy olyan eset kezeléséhez, amely más szakterülethez tartozik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?