Egyetlen koronavírus elleni oltóközpont maradt nyitva Marosvásárhelyen

Maros megye székhelyén az egyetlen koronavírus elleni oltóközpont a Mihai Eminescu Művelődési Központban található, amely nyitva fog tartani az elkövetkező időszakban is – áll a polgármesteri hivatal közleményében.

A kép illusztráció | Fotó: PixabayAz oltást igénylők minden nap 8 és 20 óra között vehetik igénybe az oltóközpont szolgáltatásait, ahol a Pfizer és Johnson&Johnson oltóanyagok közül választhatnak.

Azok, akik 2021. szeptember 3-tól kezdve megkapták a második adag oltást is, ugyanitt vehetik át a számukra jóváhagyott élelmiszer-utalványokat. A Mihai Eminescu Művelődési Központban tavaly 55 227 személyt, miközben a Tudor Vladimirescu Oltóközpontban 54 070 személyt oltottak be. A marosvásárhelyi önkormányzat víkendtelepi vendégházában 11 677 adag Astra Zeneca vakcinát és 13 559 adag Johnson&Johson oltóanyagot használtak fel. A Moderna oltóanyagot mindössze pár százan igényeltek az oltóközpontokban, ahol előre fel kellett iratkozni egy várólistára, majd a szükséges létszám megléte után kapták meg ezen személyek az oltóanyagot.

Marosvásárhelyen a lakosság több mint ötven százaléka oltatta be magát koronavírus ellen, ami az országos átlaghoz viszonyítva is jó eredménynek számít. A legkevesebben az 5–11 éves korosztályban vannak beoltva, az utóbbi időben mindössze pár száz gyereknek kérték a vakcinát a szülők.

A jövőben a háziorvosoktól is kérhető a koronavírus elleni oltás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?