Egyelőre nincs koalíciós megállapodás a nyugdíjakról

Nem született egyezség a kormánykoalícióban a nyugdíjakat illetően – jelentette ki hétfő este Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a képviselőház elnöke.

Kormánykoalíció | Fotó: Agerpres„Nem kerültek szóba a nyugdíjak. Egyelőre még nem jutottunk egyezségre a koalícióban erről. Amikor közös nevezőre jutunk, közzé fogjuk tenni azt” – jelentette ki Orban a kormánykoalíció ülése után.

Kérdésre válaszolva Orban kifejtette, hogy a polgármesterek különnyugdíjáról sem esett szó, amelyek jelenleg amúgy sem kerülnek kifizetésre. Hozzátette, a koalíció egy olyan átfogó törvénytervezeten dolgozik, amely mindenfajta nyugdíjra vonatkozni fog, és éppen ezért bonyolult és időt igénylő folyamatról van szó.

Meg kell vizsgálni figyelmesen az eddig kiadott alkotmánybírósági határozatokat a különböző kategóriák különnyugdíjára vonatkozóan, és úgy kell módosítani a törvényeket, hogy azok alkotmányos szempontból ne legyenek megtámadhatók – magyarázta a liberális elnök. Hozzáfűzte: a törvénytervezet az év végéig elkészülhet.

Kapcsolódók

Kimaradt?