FRISSÍTVE – Azonosították a kolozsvári robbanás áldozatát

FRISSÍTVE: Egy személy meghalt, kettő megsérült egy kolozsvári robbanásban – adta hírül a cluj24.ro portál. FRISSÍTÉS: Sajtóhírek szerint Kaba Gábor zsombolyai alpolgármester lánya az áldozat. FRISSÍTÉS 2: A Kolozs megyei törvényszéki ügyészség vette át a nyomozást.

A tűzoltóság felvétele | IllusztrációA robbanást tűz követte a Dunării utcai ingatlanban. Az Agerpres azt írta, hogy egy panzióbban történt péntek reggel a robbanás, eddig még ismeretlen okokból.

A helyszínen egy nő elszenesedett holttestét találták meg, két személy égési sérüléseket szenvedett., őket kórházba szállították.

Az oltáshoz három tűzoltóegységet vezényeltek ki. A katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közlése szerint a robbanás után további három személyt láttak el a mentősök, ők nem szorulnak kórházi ellátásra.

FRISSÍTÉS: A cluj24.ro portál a tűzoltóságra hivatkozva azt írta, hogy a súlyos sérülteken kívül további négy személyt kellett a helyszínen ellátni, de ők nem igényeltek kórházi beutalást.

A két súlyos sérült férfi csíkmadarasi illetőségű, 34 évesek, egyikük a sürgősségi osztályon marad, a másikat átszállítják az égési sérültek osztályára. Mindketten a panzió vendégei voltak, és aludtak, amikor a robbanás történt korán reggel, majd kitört a tűzvész. A halálos áldozat egy Temes megyei, 37 éves zsombolyai nő.

A tűzoltóság szerint 30 méteres körzetben betörtek a tömbházak és a parkoló gépkocsik ablakai. A lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre, és a tűzoltók az égő utcai gázvezetéket is eloltották.

Emil Boc polgármester Facebook-bejegyzése szeint a robbanást gázfelgyülemlés okozta. Közölte, hogy a detonáció által érintett szomszédos épületek állapotát szakemberek fogják felmérni.

A zsombolyai polgármester lánya az áldozat

A cluj24.ro portál szerint a tragédia áldozata Kaba Andrea, Zsombolya 2000 és 2012 közötti RMDSZ-es polgármesterének, Kaba Gábornak a lánya. A nő szerencsétlenségére épp abban a panzióban szállt meg, amelyben a gázrobbanás történt.

Kaba Gábor jelenleg Zsombolya alpolgármestere, miután a tavalyi helyhatósági választásokon – immár a Zöld Párt jelöltjeként – nem sikerült megnyernie a polgármester-választást, de önkormányzati képviselőként megválaszották alpolgármesternek.

FRISSÍTÉS 2: A robbanás ügyében a Kolozs megyei törvényszéki ügyészség vette át a nyomozást, írja az Agerpres.

Kapcsolódók

Kimaradt?