Egy lépéssel közelebb került a Marosvásárhely-Vármező bicikliút megvalósítása

Fotó: CFRÚjabb akadály hárult el a Marosvásárhely–Vármező közötti kisvasút nyomvonalára tervezett kerékpárút megvalósítása elől.

„Egy régi álom megvalósításához kerülnek közelebb a Maros megyeiek azt követően, hogy a parlament képviselőháza döntéshozó fórumként szavazott arról a törvényről, amely értelmében a Marosvásárhely–Vármező közötti kisvasút nyomvonala átkerül a Maros megyei önkormányzat tulajdonába kerékpárút építése céljából. Az RMDSZ szenátorai és képviselői 2020-ban felvállalták, hogy megtesznek minden törvényes lépést annak érdekében, hogy mielőbb elindulhasson ez a fejlesztési projekt, amely nagyon fontos Maros megye számára” – mutatott rá Csoma Botond, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a plénumi szavazást követően.

Az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője felidézte: a Szövetség már 2016-ban célul tűzte ki a kisvasút nyomvonalának kerékpárúttá történő átalakítását, azonban procedurálisan ez több évet vett igénybe, míg ma törvény által rendezni lehetett ennek a területnek az átadását a Maros megyei önkormányzat részére.

„Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke nagyot mert álmodni 2016-ban, és ez elől az álom elől ma elhárult a procedurális akadályok nagy része: amint a törvényt kihirdeti az államelnök, és megjelenik a Hivatalos Közlönyben, a szállításügyi szaktárcának egy kormányhatározatban kell megerősítenie majd azt, hogy ez a kisvasúti nyomvonal immáron Maros megye köztulajdonába került” – taglalta a képviselő.

Kapcsolódók

Kimaradt?