banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Egy jó és egy rossz hír a sí szerelmeseinek a Bánsági-hegyvidékről

Szó szerint ráfáztak azok, aki szállást foglaltak a Bánsági-hegyvidék síterepein a karácsonyi hétvégére: vasárnap sem a Kishavason, sem a Szemeniken nem lehet sízni az időjárási viszonyok miatt. A Kishavason viszont a jövő évtől közös síbérletet lehet vásárolni, amivel valamennyi pálya és felvonó használható.

A Kishavason jók ugyan a hóviszonyok, de az elmúlt enyhe időjárása megolvasztotta a havat, a latyak pedig ráfagyott az ülőszékes felvonókra, amelyeknek több mint a fele használhatatlan lett ilyen körülmények között. Az üzemeltetők ilyen helyzetre nincsenek felkészülve, ugyanis nem rendelkeznek hombárral, ahová a székeket éjszakára „beparkolhatnák”.

A Szemenik-hegységen sem működnek a pályák, az eső és havaseső tönkretette a hó minőségét – írta a Ski & Outdoor Magazin.

SKI PASS COMUN- MUNTELE MIC INTRA IN NORMALITATE În sfarsit, cât de curând veti putea achizitiona un skipass valabil pe...

Közzétette: Muntele Mic online – 2021. december 25., szombat

Jó hír viszont, hogy a Kishavason lévő sífelvonók üzemeltetői félretették a versengést, és egyezségre jutottak a pályarendszer kialakítását illetően. Ez azt jelenti, hogy közösen fektetnek be új beléptető rendszerbe, és egységes síbérletet lehet majd vásárolni, amivel az ígéret szerint valamennyi felvonó és pálya használható lesz. Részleteket január elsejére ígértek, de az már örvendetes, hogy a Kishavas síterepe elindult a normalitás útján.

(Nyitókép forrása: Muntele Mic Facebook-oldal)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?