Egy baleset következtében elhunyt lány három gyermek életét „mentette meg”

Egy baleset következtében Kolozsváron elhunyt 15 éves lány három másik gyermek életét „mentette meg” nem rég azzal, hogy a szülők felajánlásával bizonyos szerveit transzplantálták.

Az Országos Transzplantációs Ügynökség Facebookon közzétett közleményében azt írták, hogy a 15 éves donor mája egy 14 éves lány életét mentette meg, míg a veséi két másik gyermekét. A májat a bukaresti Fundeni klinikán ültették be, míg a veséket a Kolozsvári Urológiai és Vesetranszplantációs Klinikai Intézetben.

„Egy hirtelen és túl korán, csupán 15 év után megszakadt élet három másik gyermekét mentette meg. A szervátültetés életet jelent! Vannak pillanatok az életben, amikor a sors kegyetlenül üt, mintha egy egész világ omlana össze egy érthetetlen és kegyetlen ítélet miatt. Egy Kolozsváron történt közúti baleset miatt megszűnt egy 15 éves élet. Ez örökre megváltoztatta a család életét, mert semmilyen fájdalom nem ér fel egy gyermek elvesztésével. Ennek ellenére a szülők elég erősek voltak ahhoz, hogy a hatalmas fájdalmukat más gyermekek életére váltsák, és örömet okozzanak más szülőknek” – fogalmaz közleményében a transzplantációs ügynökség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?