banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Drogot találtak egy csendőrnél a fővárosban

A Román Csendőrség (IGJR) különleges műveleti egységének egyik munkatársánál kábítószergyanús anyagot találtak egy vasárnapi közúti rutinellenőrzés nyomán a fővárosi 18-as számú rendőrőrs munkatársai. A csendőrség ellenőrzést rendelt el.

A különleges műveleti egység kedden kiadott közleménye szerint az IGJR ellenőrző bizottsága ki fogja vizsgálni a gépkocsijában kábítószerrel lebukott csendőr szakmai magatartásával, a kollégáival való munkaviszonyával kapcsolatos körülményeket, hogy megállapíthassa, voltak-e korábban hivatásához méltatlan magatartásra utaló jelek.

Fotó: Agerpres

Az egység ugyanakkor elrendelte az előzetes fegyelmi eljárás elindítását a csendőrnő ellen. A csendőrtisztet jelenleg pszichológiai tanácsadásban részesítik az egység szakemberei.

„Fontos hangsúlyozni, hogy a belügyminisztériumnak megvan a kapacitása arra, hogy felismerje és kezelje ezeket az eseteket, még akkor is, ha azok saját struktúráinak tagjait érintik. Ez azt bizonyítja, hogy a belügyminisztérium elkötelezett a feddhetetlenség és a törvény tiszteletben tartása mellett, függetlenül az érintett személy rangjától vagy pozíciójától” – olvasható a közleményben.

A testület hangsúlyozza ugyanakkor, hogy alapvetően fontos az érintett személy egyéni jogainak, valamint a titoktartáshoz és az ártatlanság vélelméhez való jogának tiszteletben tartása mindaddig, amíg a bíróságon bizonyítást nem nyer bűnössége vagy ártatlansága.

A Román Csendőrség sajtóirodája szerint az ügyet a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály vizsgálja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?