Déva: az RMDSZ jelöltjét választották meg az egyik alpolgármesteri tisztségre

Pogocsán Ferdinánd Zoltán személyében továbbra is lesz magyar alpolgármestere Dévának, az önkormányzati képviselőtestület csütörtöki ülésén ugyanis újraválasztották tisztségébe az RMDSZ jelöltjét.

A 21 tagú városi tanácsban egyetlen tag képivseli a magyarságot: az 54 éves, mérnöki végzettségű Pogocsán Ferdinánd Zoltán, aki az előző ciklusban egy fél mandátumon át (2018–2020 között) volt alpolgármester a hunyadi megyeszékhelyen. A másik alpolgármesternek a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) jelöltjét, a 45 éves tanárembert, Gabriel Ilieşt választották meg a testület tagjai közül.

Gratulálunk Pogocsán Ferdinánd Zoltán dévai #RMDSZ újraválasztott alpolgármesternek! Fontos eredmény, erős eszköz a Szövetség számára a közösségünk szolgálatában!

Közzétette: RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete – 2021. január 28., csütörtök

A tavaly szeptember végi helyhatósági választásokon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 9 mandátumot szerzett, így az RMDSZ-es tanácsossal és az USR–PLUS két képviselőjével alkotott többséget, a szavazatokért cserébe az alpolgármesteri tisztségeket ajánlotta fel. A polgármesterválasztást a PNL jelöltje, Florin Oancea nyerte meg szeptemberben a dél-erdélyi városban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?