Dan Barna: patthelyzet alakult ki a koalícióban az RMDSZ miatt

Patthelyzet alakult ki a koalícióban, mert „az RMDSZ nem kívánja felszámolni az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészséget (SIIJ)” – jelentette ki pénteken Dan Barna kormányfőhelyettes.

A kormánypalotában tartott sajtónyilatkozatában az USR-PLUS társelnöke emlékeztetett, hogy Stelian Ion igazságügyi miniszter korábban több javaslatot is tett a SIIJ felszámolására.

„Az igazságügyi reformok megvalósításához valamennyi politikai erő támogatására szükség van. Jelenleg patthelyzet van a koalícióban, mert azt tapasztaljuk, hogy az RMDSZ nem kívánja felszámolni a SIIJ-t. Az államfő is elégedetlen emiatt. Azt nem tehetjük meg, hogy ne tartsuk be a parlamentben elfogadott kormányprogramot” – jelentette ki Dan Barna.

Arra az újságírói kérdésre, hogy melyik koalíciós partner nem akarja betartani a kormányprogramot, az USR-PLUS társelnöke ismét az RMDSZ-re mutatott. „Az RMDSZ valójában a SIIJ-nek a legfőbb ügyészségre költöztetését akarja, nem a felszámolását, ahogyan korábban megegyeztünk a koalícióban” – mondta a miniszterelnök-helyettes.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?