Csütörtökön dönt a bíróság Liviu Dragnea szabadlábra helyezési kérelméről

Egy nappal elhalasztotta az ítélethozatalt a bukaresti törvényszék Liviu Dragnea szabadlábra helyezési kérelmének ügyében. A döntése így csütörtökre várható a Szociáldemokrata Párt (PSD) rahovai börtönben ülő volt elnökének kérelmével kapcsolatban.

Dragnea két évet töltött le három és fél éves börtönbüntetéséből, amelyet a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében kapott. A szerdai tárgyaláson Liviu Dragneát ügyvédje, Flavia Teodosiu képviselte, a volt PSD-elnököt videokonferencia formában hallgatták meg.

Az ügyész a feltételes szabadlábra helyezés ellen érvelt, mondván, hogy Dragneát szankcionálni kellett a börtönben, miután bírálta az ellene hozott ítéletet. Az ügyvéd ezzel szemben kifejtette, nincs bizonyíték arra, hogy Dragnea nem fogadta volna el az ítéletet, és védence a szabadlábra helyezés minden feltételének eleget tesz: megfelelő magatartást tanúsított, szorgalmasan dolgozott és letöltötte büntetése kétharmadát.Dragnea egy korábbi tárgyalásra menet | Fotó: Agerpres

A kérdésekre online válaszoló Dragnea azt mondta, a büntetést azért kapta, mert online beszélt egy olyan személlyel, akivel a börtön jóváhagyta a kapcsolattartást. „Ezekben a hónapokban minden ellenem elkövetett visszaélést elszenvedtem: az élelemhez, az egészséghez, a munkához való jog megvonását. Minden tanfolyamon részt vettem, amire engedélyt kaptam. Megértettem, miért hoztak ide. Nem értem, miért ne élhetnék a szabadlábra helyezés jogával. Románok millióinak életét tettem jobbá, anélkül, hogy bármit is kértem volna cserébe" – mondta a tárgyaláson Liviu Dragnea.

A bíró végül úgy döntött, hogy csütörtökre halasztja az ítéletet.

Kapcsolódók

Kimaradt?