Jövő héten tárgyalják Dragnea feltételes szabadlábra helyezési kérelmét

Május 26-ára halasztotta a bukaresti törvényszék a három és fél éves börtönbüntetését töltő Liviu Dragnea feltételes szabadlábra helyezési kérelmének tárgyalását.

A volt szociáldemokrata (PSD-s) pártelnök ügyvédje, Flavia Teodosiu egészségügyi okok miatt nem jelenhetett meg szerdán a törvényszéken, ezért halasztották jövő hétre a tárgyalást.Liviu Dragneát egy korábbi tárgyalásra kísérik | Fotó: Agerpres

Alapfokon a bukaresti 5. kerületi bíróság elutasította a feltételes szabadlábra helyezési kérelmet, a befolyással való visszaélésért elítélt Dragnea, a képviselőház korábbi elnöke azonban megfellebbezte a döntést. Az egykori befolyásos PSD-elnök megpróbálta megakadályozni, hogy a bukaresti törvényszéken tárgyalják a fellebbezést, és kérte az ügy áthelyezését egy másik törvényszékre, ennek az igénylésnek az elbírálását azonban kedden elhalasztotta az ítélőtábla.

A bukaresti 5. kerületi bíróság április 27-én döntött Dragnea feltételes szabadlábra helyezési kérelmének elutasításáról. A döntés indoklása szerint Liviu Dragnea kitöltötte ugyan büntetésének kétharmadát, ami a feltételes szabadlábra helyezés előfeltétele, de nem adta szilárd bizonyítékát annak, hogy megjavult.

Liviu Dragneát a rahovai börtönben tartják fogva, miután 2019 májusában 3 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték a Teleorman megyei gyermekvédelmi hatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében.

A politikus ellen a közelmúltban egy másik korrupciós ügyben is vizsgálat indult.

Kapcsolódók

Kimaradt?