Csörte a kormánykoalícióban a szeptemberi deficit miatt – pénzügyminiszter három napig nem aludt

A pénzügyminiszter azzal fenyegetőzik, hogy minden kifizetést leállít, mert csak így tudja fedezni a költségvetésben tátongó lyukat. A fenyegetés állítólag egy koalíciós ülésen hangzott el, ennek átiratát a Digi24 hírtelevízió szerezte meg és tette közzé.

Marcel Boloș pénzügyminiszter az ülésen leszögezte, a helyzet súlyosabb, mint amilyennek látszik, és fennáll a kockázata, hogy elvesznek az európai alapok. Rareș Bogdan európai parlamenti képviselő azonban letorkolta, erre Boloș felkínálta neki a pénzügyi tárcát.

Illusztráció: Pixabay
„Három napja nem al
szom. Reméltem, hogy a szeptember nem deficittel zárul, de 7,5 milliárd lej a hiány. Az év végéig minden kifizetést leállítok, mert különben december 1-jétől felfüggesztik az európai alapokat!" – mondta a pénzügyminiszter. Erre Rareș Bogdan azzal replikázott, hogy nem egy televíziós adásban vannak, ne tartsa őket a miniszter „hülyének és tájékozatlannak”. Hangsúlyozta, egy folyamatról van szó, a felügyelet csak kilenc hónap múlva kezdődne, nem vágja el senki az európai alapokat.

A pénzügyminiszter erre megsértődött, és azt mondta, vegye át Rareș Bogdan a tárca irányítását, ha ő jobban tud tárgyalni Brüsszelben. A csörtének végül Marcel Ciolacu miniszterelnök vetett véget azzal, hogy találnak majd valami megoldást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?