FRISSÍTVE – Csónakbaleset: egész éjjel keresték a Marosban eltűnt személyeket

FRISSÍTVE: A búvárok hétfő este hét órakor befejezték a keresést, de a Temes és az Arad megyei katasztrófavédelmi felügyelőségek (ISU) három-három kutatócsapata csónakokkal, illetve a part mentén, a szárazföldön egész éjjel folytatta a vasárnapi csónakbalesetben eltűnt két felnőtt és két kiskorú keresését.

Négy személyt még mindig keresnek | Fotó: Arad Megyei Katasztrófavédelmi FelügyelőségIdőközben a rendőrség őrizetbe vette a motorcsónakot vízijármű-vezetői jogosítvány nélkül, ráadásul ittasan vezető 33 éves szemlaki, Arad megyei illetőségű férfit, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával.

A csónakbaleset vasárnap este történt, amikor egy társaság a bárkával a Maros déli partjára, a Temes megyei Perjámos kikötőjébe szeretett volna átjutni, de a túlterhelt alkalmatosság felborult. A mentőegységeknek nyolc személyt sikerült a partra juttatniuk, de egy hároméves kisfiú nem élte túl a szerencsétlenséget. Négy személyt eltűntként tartanak nyilván.

FRISSÍTÉS: A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy négyfős búvárcsapat kedd reggel viszatért a helyszínre, hogy folytassa a keresést a vízben. A specialarad.ro portál kedden arról íer, hogy a motorcsanok vezető férfi az őrizetbe vétel után elengedték, és szabadlábon várja az ellene folyó vizsgálat eredményét. Az eltűnt személyek egy 29 és egy 31 éves felnőtt, illetve egy 3 és egy 11 éves gyerek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?