Csíksomlyóra várják szombaton a kerékpározás szerelmeseit

A résztvevők egy lelkes csapata már úton van a rendezvényre, ők Máriapócsról indultak.

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Székelyföldi Kerékpáros Találkozót. Akárcsak a korábbi években, ezúttal is Csíksomlyó a rendezvény színhelye.Fotó: Facebook/Ferences Biciklitúra

A résztvevők július 29-én, szombaton, a kegytemplom előtti téren fognak gyülekezni, ahonnan fél 11-kor indulnak majd a csíksomlyói hegynyeregbe. A szentmise 12 órakor kezdődik, utána megáldják a kerékpárokat, s egy kis meglepetésben is részük lesz a résztvevőknek.

A programot hatalmas, közös ebéd zárja majd a Szent István Ház udvarán. Bár a rendezvényt biciklis találkozóként hirdetik, az a motorkerékpárosoknak is szól, sőt, szívesen látnak bárkit. „Aki két keréken érkezik, annak ínycsiklandó ebéd jár, de aki meglátogat minket akár gyalog, akár autóval, az sem fog étlen maradni” – ígérik a szervezők.

A résztvevők egy része már az elmúlt hétvégén útra kelt, élükön az esemény főszervezőjével, Főcze Imre, Bonaventura testvérrel. A 16. Ferences Biciklitúra lelkes csapata Máriapócsról indult, s a Mária-utat követve, körülbelül 550 kilométert karikázva érkezik majd meg Csíksomlyóra.  

„Találkozzunk, imádkozzunk, beszélgessünk, kerekezzünk és töltsük együtt ezt a napot!” – invitál mindenkit a csíksomlyói hegynyeregbe Bonaventura testvér.

Kapcsolódók

Kimaradt?