Ciucă a háborús veteránokhoz: az ukrajnai konfliktus nagyszüleink szenvedéseit idézi

Második világháborús veteránokat köszöntött pénteken Nicolae Ciucă miniszterelnök.

„Köszöntöm, és minden jót, egészséget és hosszú életet kívánok mindazoknak, akik megtanítottak minket értékelni a szabadságot, túlvészelve a második világháború borzalmait, olyan borzalmakat, amelyeket ma nehezen tudunk elképzelni” – mondta a kormányfő.

Fotó: Agerpres

Ciucă kijelentette, hogy az ukrajnai háború illegitim és ki nem provokált konfliktus, amely nagyszüleink szenvedéseit idézi, és senki nem hitte volna, hogy a második világháború lezárása után hét évtizeddel „Európa békéje ismét egy cérnaszálon fog függeni”.

„Láttuk, hogyan néznek ki szomszédaink házai, háztömbjei, utcái, parkjai, emlékei, családjai, életei – ezeket mind orosz golyók és bombák pusztították el. Az embertelenségnek ez a legutolsó formája nem maradhat büntetlenül” – fogalmazott.

A miniszterelnök hangsúlyozta, az európai és NATO-partnerek feltétel nélküli szolidaritása, valamint az a nyitottság, amellyel a romániai lakosság befogadta a háború elől menekülőket, ismét megmutatta, hogy „a béke és az emberség mindig győzni fog a sötétséggel szemben”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?