Ciucă: a NATO nagyköveteinek tanácskozása után tájékoztatunk a fejleményekről

A kormány folyamatosan kapcsolatban állt a lengyel hatóságokkal és a NATO-partnerekkel együtt részt vett az incidens elemzésében a lengyelországi rakétabecsapódások után – jelentette ki kabinetje szerdai ülésének elején Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Nicolae Ciucă miniszterelnökCiucă elmondta, szerdán összeül a NATO nagyköveti tanácsa, és az ülés következtetéseinek függvényében a kormány tájékoztatni fog a várható fejleményekről. A katonai szövetség nagykövetei szerdán délelőtt konzultációra gyűlnek össze a két halálos áldozattal járó lengyelországi rakétabecsapódások ügyében – nyilatkozta a NATO két illetékese és egy európai diplomata a Reutersnek.

A nagyköveti tanács ülését Jens Stoltenberg NATO-főtitkár fogja vezetni, aki román idő szerint 13.30-kor kezdődő sajtótájékoztatóján számol be a következtetésekről – közölte a katonai szövetség. A lengyel külügyminisztérium kedd hajnalban megerősítette, hogy egy orosz gyártmányú rakéta csapódott be Lengyelország területére az ukrán határ közelében, két ember halálát okozva.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?