Ciolacu: tudom, mit jelent álmatlan éjszakákon a hitelek törlesztésén rágódni

A vállalkozók szövetségesre találnak a kormányban, amely a lehetőségekhez mérten a legnagyobb összegeket juttatja a gazdaságba – jelentette ki szerdán a miniszterelnök.

Marcel Ciolacu a romániai magáncégek gáláján a vállalkozók együttműködését kérte „egy korrekt, rendezett Románia” kiépítéséhez, amelyben mindenki betartja a szabályokat. „Jómagam is voltam kisvállalkozó, egy meglehetősen kaotikus időszakban. Én is vettem fel hitelt 158 százalékos kamattal. Tudom, mit jelent álmatlan éjszakákon azon gondolkodni, hogyan fizetem vissza a hitelt, hogyan adom ki időben a béreket és fizetem be az adókat” – fogalmazott.

Fotó: Agerpres

Hozzátette, a vállalkozók szövetségesre lelnek a kormányban és a koalícióban, amely a lehetőségekhez mérten a legnagyobb összegeket juttatja a gazdaságba. Beszélt arról is, hogy a koalíció képviselői mindent megtesznek, hogy előnyhöz juttassák a romániai termelőket a különféle állami finanszírozások, segélyek, támogatások terén. „Meggyőződésem, hogy csak termelékenység és gazdasági hazafiság révén tudjuk fejleszteni ezt az országot” – szögezte le.

Ciolacu beszélt arról is, hogy az adóhatóságnak „valós küzdelmet” kell folytatnia az adóelkerülés ellen, az évek óta emlegetett digitalizációnak pedig „valósággá kell válnia”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?